مراقبتهای بیهوشی توسط پرستاران
«مراقبتهای بیهوشی توسط پرستاران»
به فردی متخصص که در منطقهی استریل شدهی بیمارستانی فعالیت میکند و همچنین یکی از تخصصهای پزشکی محسوب میشود. وظایف پرستار بیهوشی عبارت است از: آماده سازی اتاق عمل قبل از ورد بیمار به اتاق، همکاری با متخصص بیهوشی در فرآیند قبل و بعد از عمل، انجام اقدامات بعد از عمل دراتاق ریکاوری.
تاریخچه پرستاری بیهوشی
اولین پرستار بیهوشی در دههی 1800، همچنین اولین مدرسهی پرستاری بیهوشی در سال 1909 در آمریکا تأسیس شد. در ایران اولین بیمارستان پرستاری توسط آمریکاییان تأسیس سپس در شهرهای مشهد، تبریز، تهران آموزشهای مدرن در این زمینه داده شد.
در سال 1365 وزارت بهداشت و درمان تأسیس و دانشکدههایی مامایی و پرستاری آغاز به فعالیت کردند که همین امر باعث رشد و ارتقای سطح سلامت و بهداشت و آغاز دورهای جدید در این حوزه محسوب میشود. بر طبق استانداردهای جهانی، به ازای هر 4 تا 6 بیمار، یک پرستار باید آماده به خدمت باشد.
چرا بیشتر پرستاران ایرانی مهاجرت میکنند؟
طبق گفتهی مقامات سازمان بهداشت: سالیانه بالغ بر 700 پرستار ایرانی، اقدامه به مهاجرت مینمایند که دلیل اصلی آنان مسائل مالی و اقتصادی است همچنین در بیشتر موارد مقصد این افراد کشورهای کانادا، استرالیا و آمریکا بوده زیرا در این کشورها تقاضا برای امور مربوط به پرستاری و پزشکی زیاد و حقوق به مراتب بالاتری پرداخت میگردد که موجب رضایت پرستاران و افزایش انگیزه در آنان میشود. طبق تحقیقات انجام شده بیشتر بیمارانی که در بیمارستانهای دولتی بستری هستند خدمات درمانی مناسبی را از طرف کادر پرستاری دریافت نمیکنند.
همین عامل باعث شد تا از ابتدای سال 94 دانشجویان رشتهی پرستاری از ترم 6 به بعد به انجام فعالیت در بیمارستانهای دولتی بپردازند تا از فشار کاری پرستاران این حوزه کاسته شود. در حالیکه کشورهای جهان در حوزهی پرستاری به سمت تخصصی شدن میروند، متأسفانه در کشور ما افراد دیپلمه با گذراندن یک دورهی 6 ماههی پرستاری به عنوان کمک پرستار در بیمارستانها مشغول میشوند.
این در حالی است که بیشتر متخصصان در این حوزه بیکارند، به گفتهی بقراط، پدر علم طب در جهان: یکی از شاگردانتان را مسئول مراقبت از بیمار کنید که دستورات شما را به صورت صحیح و رحیمانه، نه با خشونت انجام دهد. از میان آنها کسانی را انتخاب کنید که ذوق لطیفی داشته باشند و آن چه برای مراقبت از بیمار لازم است، انجام دهند. این احتیاط سبب میشود، آنچه در غیاب شما اتفاق افتاده از نظرتان دور نماند.
در اتاق عمل، نزدیکترین ارتباط با پزشکان و کادر درمانی را داشته تا خدمات رسانی به بهترین وجه ممکن اتفاق افتد. معمولاً در اتاق عمل یک یا چند کارشناس بیهوشی در کنار متخصص بیهوشی فعالیت میکنند. وظایف کارشناس بیهوشی یا متخصص بیهوشی متفاوت بوده و هر کدام مسئولیتهای جداگانهای دارند.
وظایف کارشناس بیهوشی
- مراقبتهای ویژهای از بیماران بد حال به عمل آورد؛
- به متخصص بیهوشی در انجام امور مربوط به اتاق عمل کمک کند؛
- استریل کردن، آماده سازی داروها و تجهیزات لازم، همچنین دستگاههای بیهوشی؛
-
در هنگام عمل، مراقبتهای قلبی و تنفسی، تزریق دارو، خون یا فرآوردههای آن را طبق دستور متخصص انجام دهد.
وظایف متخصص بیهوشی
- مدیریت دردهای ناشی بعد از عمل، مزمن و حاد؛
- بررسی پروندههای بیماران، صحبت با بیمار و سعی در آرام کردن او؛
برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما همراه باشید.