آیا صرع قابل درمان است؟
آیا صرع قابل درمان است؟
قبلا درمقاله ی بیماری صرع چیست درباره ی این بیماری همچنین نکاتی درباره ی علائم و دلایل بروز این اختلال در اختیار کاربران قرارگرفت اما سوال اصلی بیماران و خانواده هایشان این است که آیا این بیماری درمان می شود؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا لازم است نوع و شدت این اختلال تشخیص داده شود که این کار باید توسط متخصص مغز و اعصاب انجام شده، به تخصص نیاز دارد . اما در این مقاله قصد داریم راهکارهای ساده برای کنترل این بیماری ارائه دهیم ولی قبل آن باید بدانید تشنج با صرع فرق دارد بسیاری از افراد هنگام تشنج تشخیص اشتباه داشته، فکر می کنند فرد به بیماری صرع دچار شده است در حالی که تشنج همیشه به معنای صرع نیست.
تشنج همان حملاتی است که فرد دچار آن شده در حالی که بیماری صرع تعریف کلی تری داشته، تشنج می تواند یکی از علائم بروزاین اختلال باشد نکته ی قابل ذکراینکه اگر فرد دچار یک یا دو حمله ی عصبی شود بهتر است برای تشخیص دقیق تر به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند.
نحوه ی عملکرد سلول های مغز
سیستم مغز و اعصاب از هزاران سلول عصبی تشکیل شده که ارتباطات قوی با یکدیگر داشته، وظیفه ی انتقال پیام از تمام نقاط بدن به مغز و گرفتن پاسخ از آن برعهده ی این سلول ها می باشد پایه و اساس انجام این فرآیند انتقال دهنده های عصبی و الکترولیت ها بوده، در واقع این فرآیندها نوعی فعالیت الکتریکی ایجاد کرده، هنگامی که این فعالیت ها خیلی زیاد می شود تشنج اتفاق می افتد.
شرایط ایجاد کننده تشنج
تومور مغزی؛
عفونت مغزی نخاعی؛
بالا رفتن تب؛
کمبود کلسیم؛
افت قند خون؛
کمبود ویتامین ها از جمله B6 ؛
ضربه به سر؛
آلزایمر؛
روش تشخیص بیماری صرع
اولین راه تشخیص این اختلال معاینات فیزیکی و ذهنی پزشک متخصص بوده درمراحل بعدی انجام آزمایشات مختلف، تصویربرداری مغزی همچنین ام آر آی(MRI) و نوار مغزی می تواند درتشخیص کمک کننده باشند.
نوع دیگر تشخیص که در صورت مقاومت بیمار به درمان ایجاد می شود بررسی طولانی مدت ویدئویی بوده که در آن پزشک می تواند از محل ایجاد تشنج و نوع آن مطمئن شود.
به طور معمول اگر بیمار طی 10 سال گذشته تشنج نداشته، همچنین 5 سال بدون مصرف دارو هیچ علائمی ظاهر نشود می توان گفت صرع بهبود یافته است. با این حال هنوزقطع درمان این بیماری توسط پزشک صورت می گیرد.
آیا صرع ارثی است؟
درخانواده ای که یکی از والدین به صرع مبتلاست احتمال ظهور این بیماری در فرزندان بیشتر از خانواده های سالم بوده همچنین اگر علائم این بیماری در فرزندان بزرگتر بروز کند احتمال ابتلا در فرزندان بعدی خیلی بیشتر است اما این عوامل نمی تواند دلیل قانع کننده ای برای بچه دار نشدن افراد مبتلا به صرع باشد.
درمان صرع
زمانی که این بیماری تشخیص داده می شود پزشک بر اساس نوع، شدت، سن و جنسیت همچنین شغل، شرایط اجتماعی و اقتصادی بیمار بهترین درمان را برای او انتخاب و شروع می کند.
در بیشتر موارد درمان با یک داروی ضد صرع شروع و بیشتر مواقع کنترل شده، حدود 30 درصد از بیماران برای کنترل تشنج نیاز به درمان های دودارویی یا سه دارویی دارند همچنین بیمارانی که نسبت به درمان های خوراکی مقاوم هستند به عمل جراحی نیاز پیدا می کنند.
چه مواردی احتمال بروزحملات عصبی را افزایش می دهد؟
بی خوابی زیاد؛
گرسنگی؛
استرس؛
عدم نوشیدن آب به میزان کافی؛
مصرف مواد مخدربه خصوص الکل و مواد روان گردان؛
عدم پایبندی به مصرف دارو؛
راه های کنترل بیماری صرع
درمان این اختلال دارویی و زیر نظر پزشک صورت می گیرد اما با مصرف برخی گیاهان دارویی، طبق نظر پزشک متخصص می توان روند این بیماری را کنترل کرد در ادامه به برخی از این درمان ها می پردازیم.
گیاهان مفید درمان بیماری صرع
بوش سوزان؛
والریان؛
پونه؛
مگورث؛
همچنین ویتامین های مناسب کنترل این اختلال عبارتند از: ویتامینD، E، B6، اسید فولیک و...
نکته ی آخر اینکه هرگز بدون نظر پزشک گیاهان دارویی مصرف نکنید چون می تواند سبب افزایش حملات عصبی، روند بیماری افزایش یابد.