سرگیجه و راه های درمان آن درطب سنتی
سرگیجه و راه های درمان آن درطب سنتی
احتمالا زمانی که دچا رسردرد یا سرگیجه میشوید بلافاصله به سراغ داروهای مسکن برای تسکین درد خود می روید اما باید بدانید مصرف بیش از اندازه ی داروهای مسکن عوارضی داشته، ممکن است بدن نسبت به این داروها از خود مقاومت نشان دهد بعضی دمنوش ها میتوانند جایگزین مناسب و خوبی برای درمان سرگیجه های ناگهانی، به جای داروهای شیمیایی باشند البته برخی از این دمنوش ها از نظر علمی ثابت شده اند در ادامه دمنوش های گیاهی مفید برای درمان سردرد و سرگیجه ارائه شده اما ابتدا لازم است با مفهوم سرگیجه آشنا شوید
سرگیجه چیست؟
ازشایع تری دلایل مراجعه افراد به پزشک محسوب و طیف وسیعی ا زاحساسات مثل احساس خستگی، ضعف و ناپایداری را شامل میشود. این عارضه ممکن است بر زندگی شخصی شما تاثیر گذاشته، ولی منجر به مرگ نشده و قابل درمان است از رایج علل بروزاین بیماری میتوان به ضعف گردش خون، اختلال داخلی گوش، مصرف بیش از حد دارو، آسیب، عفونت، حساسیت(آلرژی) که منجر به سرگیجه و حملات عصبی می شود همچنین ازعلل دیگر بروز این عارضه عبارتند از:
- بیماری ها ی عصبی: برخی از اختلالات عصبی بر عملکرد بدن مثل تعادل تاثیر گذاشته، باعث بروز سرگیجه و سردردهای ناگهانی میشود.
- استرس و اضطراب: بروز این اختلال میتواند منجر به تنفس نامتعادل، وحشت، احساس سوزن شدن دست و پا و در نهایت سرگیجه شود برای رفع این مشکل میتوان دستورالعمل تنفس صحیح آموزش داده شود.
- بیماری منیر: نوعی از اختلال داخلی گوش بوده ازنشانه های بروزآن میتوان به احساس تهوع و استفراغ، صدای وز وز گوش، احساس مسدود / پرشدن مجرای داخلی گوش که حملات عصبی و سرگیجه به دنبال دارد.
- میگرن: افراد باسابقه ی بیماری میگرن میتوانند به حملات عصبی و سرگیجه دچار شده، این سرگیجه ها اغلب با درد همراه است.
- بروزعفونت داخلی ؛
- آسیب هایی نظیر شکستگی جمجمه؛
- درمان های خانگی سرگیجه
استفاده از ویتامین C
تحقیقات نشان میدهد استفاده ازمیوه ها و سبزی هایی نظیر اسفناج، توت فرنگی، گوجه و انواع فلفل دلمه ای میتواند باعث کنترل و درمان سرگیجه وحملات عصبی ناشی از بیماری منیر شود.
سیر
برای کنترل و درمان عفونت های داخلی بهترین درمان استفاده از سیر بوده، میتوانید یک حبه سیر را همراه روغن کنجد تفت داده تا قهوه ای رنگ شده، روغن آن را پس از خشک شدن به گوش مالیده یا داخل آن بچکانید
بذر گشنیز
این گیاه سرشار از مواد معدنی بوده، میتوانید به مدت یک شبانه روز همراه مقداری آب خیسانده، سپس مخلوط به دست آمده را برای درمان سرگیجه میل کنید
استفاده از طب سوزنی
طب سنتی یک درمان چینی، شامل استراتژی و نکات فشار بوده که نشانه های سرگیجه را به طرز عجیبی تحت تاثیرقرار داده و کنترل میکند.
چای زنجبیل
استفاده از این دمنوش راهی مناسب برای درمان حالت تهوع ناشی از سرگیجه، عامل قدرتمند درمان عفونت های داخلی بدن محسوب میشود همچنین باعث تسکین ذهن، اضطراب و درد میشود.
کمبود آب و مایعات بدن
کمبود آب بدن یکی از اصلی ترین دلایل بروز سرگیجه و سردرد است. تو صیه ی ما این است که سعی کنید روزانه 8 تا 10 لیوان آب بنوشید.
بادام
سرشار از ویتامین B وe بوده، رابطه ی مستقیمی با بهبود نشانه های سرگیجه دارد میتوانید پس از شستن و پوست کندن آن همراه شیر یا آب میل کنید.
خواب کافی
خستگی میتواند منجر به کاهش عملکرد بدن به خصوص مغز شده، در دراز مدت منجر به سرگیجه و در حالت حادتر، حملات عصبی در پی دارد پیشنهاد ما این است که سعی کنید به میزان کافی استراحت کنید.
ورزش یوگا
کسانی که میخواهند سوخت و ساز بدنشان را افزایش داده، سیستم ایمنیشان را بهبود بخشند، ورزش یوگا میتواند کمک دهنده ی خوبی برای آن ها باشد همچنین ترکیب یوگا با مدیتیشن منجر به پاکسازی ذهن و شادابی بدن میشود.
ماساژ سر
میتواند باعث بهبود گردش خون همچنین استرس و اضطراب ناشی از امور روزمره را کاهش میدهد جالب است بدانید چرخش های آهسته در نزدیکی گیجگاه و پشت گوش برای از بین بردن نشانه های سرگیجه مفید است.
کلام آخر اینکه تا میتوانید کمتر نمک مصرف کنید همچنین این درمان های خانگی حتما با مشورت پزشک انجام شود.
بیشتر بخوانید: راه های گیاهی درمان صرع